Draghundsaktiviteter

NIF arrangerar olika evenemang kring draghundar. Bland annat har vi Beaver Trap Trail som är en lång- och medeldistanstävling. Ibland uppstår även Bäver Open som är en sprint- och medeldistanstävling på spåren runt byn. Läs mer om tävlingarna på beavertraptrail.nu och facebook.

Tävlingslicens

NIF är ansluten till Draghundssportförbundet och du kan köpa din tävlingslicens för draghundssport genom NIF.
Kostnaden för tävlingslicensen är 250 kr

För att få tävlingslicens gör du följande:
Sätt in 250 SEK på bank-giro 5445-5118 märk inbetalningen med:
– ditt namn
– Skriv “licens”
– personnummer
– mailadress
Uppgifterna kan du maila oss om de inte ryms på inbetalningen. (kassor( a )norrakersif.se)
Är du inte redan medlem hos oss så betalar du även in medlemsavgiften.
Kontakta oss om du har frågor!

Grönt kort

Grönt kort är en kortare utbildning som är ett måste ha för att kunna få tävla i officiella draghundstävlingar inom Sverige. För att tävla i barnklass och motionsklass krävs inte grönt kort.
I kursen ingår bestämmelser, regler, uppförande på tävlingplatsen, allmänt om att tävla med draghund. Egen vård på din hund samt en hel del tips och råd som är nyttiga att ha med sig ut på tävling men även nyttig information även om det inte finns tävlingsambitioner

NIF kan arrangera utbildningen. Har du intresse av utbildningen kontakta Linda Lindqvist.

Kom ihåg!
Alla medlemmar som har licens hos Norråker IF – Draghund har 10% hos Vildmannens drag

Följ draghundssektionen på Facebook.